EKO KOTIČEK

V našem vrtcu se bomo potrudili, da naziv Eko ne bo ostal samo zapisan na papirju, zato bomo otrokom vsak dan ponudili vsaj en obrok (zajtrk, dopoldanska malica ali popoldanska malica), ki bo sestavljen iz živil ekološke pridelave in pridelan lokalno. Za ta luksuz bo poskrbela Ekološka kmetija pri Hrovatovih in Ekološka kmetija Bregar iz Krke.

SUHE RITKE, PRAZEN KOŠ

Je projekt, s katerim si želimo pričeti čimprej, ko bo možno. Ker se zavedamo, da zgolj z zgledom lahko pri otroku naredimo največ, se bomo v našem vrtcu zavzemali tudi za to, da bomo proizvedli karseda najmanj odpadkov. Z uporabo pralnih pleničk, se tako lahko izognemo največjemu odpadku v vrtcu, hkrati pa otroku omogočimo, da pleničko čimprej zamenja za hlačke. Bodimo okolju prijazni, da bo okolje prijazno do nas.

PREHRANA

Otrokom bomo zajtrk, dopoldansko sadno/zelenjavno malico ter popoldansko malico pripravili sami, kosilo pa bodo vsak dan pripeljali iz Kulinarike Jakob iz Stične. Tudi tukaj smo pri izbiri dobavitelja upoštevali, da bo imela hrana od kuhinje do vrtca čim krajšo pot. Otrokom bo skozi ves dan na voljo nesladkan čaj in /ali voda.

Jedilnik bo tedensko objavljen vsak ponedeljek zjutraj na oglasni deski v garderobi.